Tjohoo

Länge sen. Ha egentligen inget roligt att berätta om.  Men var till en underbar vän idag.http://youareforeverinmyheart.blogg.se/
Denna vän var jag till. i gjorde inte så mycket. Hade de roligt och hade vår egen humor som vanligt. Har också lagat på ett projekt som vi lagar i matematiken. Hoppas jag hinner fixa det klart i tid. Skall ju vara klart i Fredag, men jag tror nog att det blir klart tills dess. Nu en sång

När kärleken föds, Shirley Clamp. Gillar denna låt för att melodin är bra och texten är mycket fin. Skriver mera i morgon om jag hinner :)

Tjena

Show me the meaning of beeing lonely, En mycket bra låt. Gillar den massor och sjunger med den när den spelas. Finns nog andra låtar med.

Ensam vill jag aldrig vara
om jag ändå lite sällskap bara

På kvällarna ibland kunde få
så mycket bättre jag då skulle må

Att vara ensam är allt annat än roligt
ett konstant mörker fast det är soligt

Lite sällskap är nog det bästa
och det behöver nog de flesta

Hittade denna dikten på en sida. Jag älskar ju dikter massor, Skriver själv dikter och så. Ibland kan det bli långa texter, som från början är menade att bli en dikt, men sedan kanske blivit flera sidor. Men så kan det gå någon gång.
Har inte gjort så mycket. Har bakat två rulltårtor idag, en med aprikosgrädde och en med jordgúbbs grädde. Båda var mycket goda, så jag hade lyckats bra. Nu skall jag fortsätta att titta på kläder. :) En trevlig fortsatt kväll för er läsare :)

Text, skriven tidgare idag.

Tro jag vill känna tro. Tro, är en bra låt. Lyssnar på den massor för att jag känner mig rätt så bra igen i den. Jag vill känna tro, så att jag klarar av att göra saker och ting.
Jag vill att alla skall kunna känna tro. Ingen skall behöva gå utan en tro att detta klarar jag av. Det behöver inte vara tro till en religion. Med tro kan man ju mena massor med saker. Jag försöker att komma på vad man skulle behöva en stark tro. Man skall våga tro på sig själv, våga tro att detta klarar du av. Om du inte tror på dig själv kommer det nog att sluta ganska dåligt. Tro på dig. Tro på andra. Var deras stöd. Andra som vill ha hjälp, hjälp dem, Du finner nog din egen tro ännu. Det gäller bara att vänta länge. Jag har inte heller funnit min egen tro ännu. Men den är nog på väg att bli min egen tro. Jag vill veta att jag klarar av samma saker som alla andra.

om du gråter då du försöker göra saker, är det ett bevis på att nu gör du saken med hela ditt hjärta. Vissa saker kan behövas att vara mera känslosamma än andra. Andra saker kan vara mindre känsliga, men allla saker klarar man av om du hittat ditt rätta jag och din egen tro. Du kan ju till exempel tro på dig själv, det är jätte viktigt, du kan tro på någon annan, du kan tro på världen, du kan tro på någon bok, för att klarar av saker. Själv har jag upptäckt att tror jag på mig själv och att jag tror på att saker och ting kan bli rätta eller sanna, då har jag en stark tro. Glöm, aldrig andra, tro på dem med. Om någon har det jobbigt, då kan du ju tro med den så att det som varit jobbigt inte är mera jobbigt.
Om andra tror med en kan man känna att den vill vara ens vän och vill hjälpa den. Svik inte heller vänner som tror på dig. Ta då emot det och var glad. Det har också hjälpt mig, då jag vetat att någon tror på mig, då har jag blivit stark.

Med denna text skriver jag inget annan. Så läs och beundra. Nånejj, men tror detta kan vara värt att läsa

Ingen vet hur jävla vacker du är

Rubrken säger väl inget. Men hittade en sådan sång idag, gillar den massor, Mathias Holmgren sjunger den.

Var ju idag till Åbo då. Hade det roligt och skönt. Fick koppla bort skoldagen och fick tänka på helt annat. Shoppade ju lite också. Ett läppglans, ett värmespray, spännen och lite godis och en dricka. Vill nog göra om detta med min underbara klass.

Mathias Holmgren är en mycket bra sångare och har många bra sånger. Hittade Mathias sånnger nog förra året, men orkade inte lyssna då på honom. Men nu lyssnar jag massor på honom och han är mycket bra. Skall lägga upp några sånger av honom, och sedan skall jag berätta varför jag just valt dessa sånger.

Åt helvete för sent

Älskar, Älskar inte


Något som kan hända.

3 låtar av Mathias, Kanske olika varandra.

Den första låten valde jag för att det är oftast är för sent att rätta till saker man gjort fel, men vill man sedan då rätta till det, så gör det på det bästa sättet.

Den andra valde jag för att kärleken kan vara svår om det riktigt vill sig, men det gäller för båda parterna att vara ömsesidiga. Det går inte om bara den ena älskar den ena och den andra älskar någon annan. Berätta för den andra om vilka känslor du har mot honom eller henne, så kanske du får svar om det kan bli något mellan er eller inte.

Den tredje valde jag för att det var den första låten jag kunde texten till. Den är också mycket lugn och berättar. Saker som inte borde göras görs endå. Alla gör någon gång i sitt liv ett misstag eller flere. Den kan hända precis vem som hellst. Vare sig man är den snällaste eller trevligaste, händer också dem. Men man skall nog alltd förlåta den andra fast den gjort fel. Otrohet är sedan en annan sak. Vill man där förlåta den andra så gör man de. Vill man inte förlåta den andra då gör man inte det. Det är ganska lätt, endera förlåter man eller så förlåter man inte.

Jag som oftast inte brukar skriva varför jag just valt dessa texter, men denna gång gjorde jag det. Vad tycker ni själva om dessa sånger? Kommentera gärna.
Kanske lite bilder ni också skulle vilja ha.

En bra bild som man inte kan förklara något av. Texten är bra skrven och berättar precis hur det är.

En sådan här tatuering skulle jag vilja laga på min vrist eller på Axeln :) Tycker den är mycket fin

Det kom lite bilder och musik denna gång, skall försöka att lämna bort lite sånger och texter nästa gång.

Hallojsan


Mathias Holmgren, Något som kan hända. Gillar denna sång starkt, Bra text och bra melodi. 

Idag är de ju val av Finlands president, vem månne det blir? Har faktiskt ingen gissning, vem som kommer att bli. Men man kan ju hoppas att de som får rösta, röstar rätt.

Ett lila öga, ser mycket vackert ut.

Har varit idag och skrinna med några vänner. Vi skrattade och hade det roligt, som vi nog alltid har.

Ett brunt öga. Gillar färgen starkt, men skulle ändå inte vilja ha så här bruna ögon. Men kanske någon annan skulle vilja ha det?

Vill ha mera snö än vad det är nu på marken.

I morgon börjar en helt nu skolvecka igen. Men veckan börjar mycket chill. En hel dag  Pargas och Åbo med klassen. Det kommer att bli så roligt. Här kommer en bild på Åbo ocg Pargas.

En bild på Åbo slott. Åbo är den Äldsta staden i Finland.

Pargas är en stad i Väståboland. Pargas är också bra inom Friidrott. En stad nära vatten.

Alicia Keys, Empire state of mind, En låt jag också lyssnar på massor.

Tjabbare

Dagen har varit helt bra. Har lyssnat nästan hela dagen på musik. Mest på Lugna Favoriter. Där kommer det alltid bra musik. Dansbanskanalen har också bra låtar. Idag hade jag då match mot pojkar 98. Vi vann 8-4 eller något i den stilen. Det gick helt bra faktiskt.
Chris Medina, What are Words. Jag gillar massor denna låt. Blev kär i den genast första gången jag hörde den.

Ett grönt öga. Färgen är vacker och jag skulle vilja se någon ha gröna ögon. Det skulle se mycket vackert ut.

Ögon som gråter, kan jag aldrig se på. Jag kan klarar inte av att hålla mina egna tårar inom mig. Gråter jag, försöker jag alltd torka bort tårarna mycket snabbt, för att inte visa att jag gråtit.
En låt jag alltid börjar gråta till är nog denna låt.

Linn Eriksson, En sång från hjärtar. Om jag minns rätt är denna sång till hennes vän som tog livet av sig. Hon är stark som vågar sjunga ut om sina känslor och det som tyngde henne. En mycket stark tjej.

För i morgon har jag inga planer. Skall väl bara vara hemma och ta det lungt. Nu har vi ju mycket snö här på vägarna och på marken. Vilket betyder att det är mycket fint och ljust.

tjohoo!!!


Loreen, My heart is refusing me. Jag gillar denna sång starkt. Sångngen var den första jag lärde mig texten till. Hoppas ni med gillar den.
Igår var jag till slaggis me de bästa. Vi hade det roligt och mös bara värre. Hoppas det blir lika roligt idag. Idag är det fredag också. Dagen har varit helt chill idag, som den nu brukar vara på fredagarna :)
Tommy Nilsson, öppna din dörr. En av de bästa balladerna som finns. Ni kanske inte vet vad jag mest lyssnar på, men det är nog mest ballader och dansbands musik, Sådan musik man kan dansa till.

sånger!!!


Två mycket bra låtar.

I går gjorde jag egentligen ingenting.Var med vännerna ute i slaggis och snackade och hade det allmänt chill och mysigt. Snart skall jag fara på träning och sedan efter det skall jag väl äta och sedan lägga mig.
Har idag gjort ett fysikprojekt klar, Vad skönt. Men nu har jag bara det promlemet att jag vet inte hur jag skall få det utkopierat. Men nog löser det sig.

Nu har jag äntligen fått snö. Jag har väntat sååå länge på det.

Denna färg på ögon skulle jag vilja ha. Jag tycker att färgen är jätte fin och snygg.

Frisyr för långt hår :)

Jätte fin frisyr men kan vara svår att fixa :)

Tjabbatjenare

Det är jätte länge sen jag bloggade sist. Men som jag skrev sist skulle vi till Estland. Joo på fredagkväll blev de start mot hamnen i Helsingfors (Huvudstad). Roligt hade vi. Sedan då vi kom in på båten med bilen, så parkerade vi den dit vi blev anvisade och sedan or vi uppåt i båten. Resan tog endast 2 timmar och då vi var i Tallinn (huvudstad) Så tog det 3 timmar, innan vi var framme där vi skulle övernatta 2 nätter. På lördagen, gjorde vi inte mycket, Var ut och körde i Törva och sedan på eftermiddagen for vi och äta till en restaurang. Då v hade ätit for vi tillbaka till hotellet. På hotellet lagade vi oss klara för festen, och sedan då vi var klara började v gå mot festlokalen. Närmare 19.00(estnisktid) Var alla gäster på plats. Sedan kunde festen börja. Det var roligt och lite annorlunda än vad v var vana här hemma  Finland. Men roligt var det. Nu skall jag gå och tittade på tv och sedan skall jag gå och läsa något eller bara gå och lägga mig. I morgon är det skola, och vi skall till Kimito på gamlas dans. Hoppas det blir roligt. Men lite bilder kanske från estland vill ni väl ändå ha.

Den båten vi for med till Estland, M/S Superstar hette den.

Hotelllet vi bodde på. Hotell De Tolly. Jätte fin och mysigt.

Båten vi kom hem med till Fnland. M/S Star. Fin båt.

snabbt inlägg.

Snart bär det av mot helsingfors. 16.30 skall vi fara hos farmor och farfar sedan mot helsingfors. 21.30 far båten u coh ungefär 23.30 är vi i Tallinn, men nu måste jag gå och fixa mig klar och sedan far vi: Nästa gång ni hör av mig är på måndag kväll :) Hejdåå och ha det så roilgt :)

Tjaa

Livet ler. Vad annat ska jag säga. var i skolan till 13.12 och sedan var jag på motionseftis till 16.30. Sedan kom jag hem och åt mandarin och kopplade kabeln till datan, så att jag skall kunna lyssna på musik. Så nu kan jag igen höra på det jag vill. Min musiksmak är ju inte såå blandad, mest hör jag nog på ballader från olika år.

Denna bild sätter jag in för äkta vänskap. Jag tycker att varje människa på jorden skall ha en bästa vän. De är alla människor värda. :)

Denna bild symboliserar två som gått skilda vägar i livet. Om man gått skilda vägar, tycker jag att en ros är det rätta just då. Rosen har en stark röd färg, men är jätte vacker för en kvinna.

Denna bild har ett så bra ordspråk, därför är denna bild med.  Ni kan själva tänka. Ni vet det nog bara ni läser det noggrant.

Bilden symboliserar kärlek. Jag vet att det kan vara svårt att säga det till de närmaste, men man skall nog göra det. Säg det till dina syskon, mamma eller pappa, svärföräldrar eller någon annan som kan bli glad av att höra det just av dig, jag älskar dig. 
 
Det kom många bilder nu, men hade inget annat heller att sätta in, så då fick det bli bilder. Till varje bild satte jag en text till. I morgon är det Torsdag, vet faktiskt inte vad som står på planerna ännu, men kanske att jag skulle fara till slaggis en sväng, kanske, måste se i morgon, vad det är för väder och hur kallt det är. På Fredagen, kommer jag inte att skriva ett inlägg, om jag inte skriver genast efter skolan. För på Fredagen bär det av till Estland. Är där hela helgen, så skriver först på Måndagen kanske.
Men nu tror jag att jag skall gå och läsa något eller titta på tv en stund, för sedan går jag och lägger mig. Skall ju till skolan i morgon igen, som vanligt. Vi har ganska tråkiga lektioner i morgon, inte för att jag vet vad vi har för lektioner, men det ser vi i morgon sedan.
Men nu Godnatt och ha en trevlig fortsättning på kvällen.
//Linda

TjabbaTjenare

http://www.youtube.com/watch?v=TBHKVqt5NUA&feature=related

En sång jag gillar, Hörde den första gången idag. För mig handlar denna sång om det att om någon är långt ifrån en kan den personen höra dig för det.  Idag har jag inte gjort mycket, bara varit hemma och latat mig. Lyssnat på musik och sådant.

http://www.youtube.com/watch?v=UoMDmg6xkww&feature=related
Carola är en jätte underbar sångare och hennes röst är bara så bra!

http://www.youtube.com/watch?v=Yn0rLh_kwpA&feature=related
Allt kan bli bra, Så känner jag när jag hör denna låt.

http://www.youtube.com/watch?v=tldhkGMysQ0&feature=related
En dansbands Låt Denna låt är bra och om man mist någon i kärlek kan man känna igen sig, ivarje fall omm man vart gift i över 60 år.

Tjenare

Dagen har varit helt toppen idag. Var på teaterkurs då. Den gav mig mycket mera erfarenhet av att stå på scen, hitta mina motspelare. Jag har också lärt mig att slappna av på ett bra sätt. Det har faktiskt varit roligt.  Idag kom jag faktiskt på en ny dikt. Den heter tiden. 
Tiden går
går och går och går.
Tiden kommer ej tillbaka.
Tiden kommer aldrig att bli som förr.
Jag vill att tiden kommer tillbaka.
Jag vil ha tillbaka det som var förr.
Mitt lilla goda jag.
Jag, som glad och trevlig.

Mm de var då en ny dikt, Hoppas ni gillar den. Nu skall jag sätta in nån passande bild.


Ha en god fortsättning på vinter/våren.

TjabbaTjenaHalloj

Jaa, idag har jag då varit och spelat innebandy. För min del gick det inte som jag hade tänkt mig men, bättre än ingenting. Första förlorade vi och andra spelade vi jämt.
Idag har jag funderar ganska mycket över de här med kärlek. Kärlek skall väl inte vara så svårt? Om hjärtat säger att den här är det, så skall de väl vara så? Men mitt hjärta säger att kärlek är fel. Varför så vet jag inte. Men kanske detta kommer att reda upp sig snart.
Idag vet jag inte om jag har någon bra dikt, men jag kan ju kika efter. Jo visst hade jag en dikt här.


Känslan
Känslan är tom
Jag vet ej var den är.
Känslan blir tommare
Känslor som att någon hatar mig,
Känslor som om ingen älskar mig
Känslan av att jag vet att ingen hatar mig
Känslan av att jag vet att många älskar mig.

I morgon kommer jag kanske inte att skriva något för jag har en teaterkurs från klockan 10.30 till 16.00(finsk tid). Men om jag skriver kan jag sedan berätta hur de var och vad man lärde sig och så. Men nu skall jag gå och titta på Gladiatorerna.

Tjenare

Joo ni,  de har varit en helt toppen dag idag. På eftermiddagen hade jag första teaterträffen för i år. Jag tycker att detta års teater kommer att bli helt super.Mycket bra material. I morgon kommer jag att åka med buss till Åbo för att spela innebandy. Vi startar 07.45(finsktid). Första matchen spelar v 10.00 0ch andra 12.00 (finsktid).
Jag kan ju bjuda på en dikt här nu då. Hoppas ni gillar den. :)

Eyes
Close your eyes
How do you feel?
I hope, that you feel,
Is good.

There´s something in your eyes,
´cause I don´t like it
It scare me
Don´t look at me,
Stop looking at me.
Look at you your self first, you´re better than me:)
 
Här kommer nu en bild, som absolut inte har med detta inlägg att göra. Den andra bilden har med inlägget att göra.




Tjaa

Som sagt, jag hann inte skriva igår, så de får bli idag istället. Igår for jag ju på träning. Träningen gick faktiskt bra. I morgon skall jag ha första träffen för årets teater. Kan inte säga annat om teatern att den kommer att bli rolig att få spela. Det kommer också att vara roligt att få träffa andra människor, som gillar samma sak som jag. 
Jag har märkt att jag skriver jätte mycket utan att titta ner på tangenterna, så därför kanske det finns lite stavfel. Men idag har jag varit med den underbaraste vännen jag träffade för många somrar sedan, då vi två var på ett läger ute på en ö. Nu är vi så goda vänner att vi kan snacka med varann om allt. Jag tycker det är bra att man kan snacka med någon så mycket som vi två gör. Vi har alltid lika roligt, vare sig det är sommar eller vinter. 
Började i dag med ett nytt pussel. Ett pussel där det är 1000 bitar. Kommer bli skoj och se om jag orkar laga hela detta pussel. Igår kväll fick jag klart mitt pussel jag sysslade med här en dag, Det blev verkligen fint. Men nu tror jag att jag skall kolla om det kommer något på tv.n. Ni kan ju faktiskt säga till om ni vill att jag skall skriva något speciellt i något inlägg eller ställ någon fråga så svarar jag på den i ett inlägg. En sådan bild får det bli nu då. Så här kan det se ut på tältområdet på dessa läger jag är med på.

Jeee :D

Hejsan, jag tog bort min förra blogg, då jag inte visste hur jag kunde ändra bloggadressen. Nu heter den så här då. Hoppas ni gillar den.
Min dag idag har varit jätte tråkigt, ända tills jag kom på att jag kunde pussla något. Så nu har jag pusslat ända sedan jag kom på det, betyder ungefär 2-3 timmar nu då: Häremellan chattade jag med en vän och vi bestämde att vi kanske skall träffas på torsdagen, om det går för oss båda. Hon mindes ännu hur v första gången träffades och hur roligt vi hade, jag minns det nog oxo faktiskt själv. Det var förra året, vi var ute i skogen på ett nattäventyr då vi skulle laga en sketch eller något och vi bara kastade kottar på den som försökte vara något roligt den gången, roligt var det. Igår fick jag min nya telefon, en Samsung Galaxy Y en corall Pink, en ganska tuff färg och så.

Denna telefon då alltså. Jag hoppas att denna telefon fungerar bättre än de alla andra och att denna är hel ännu när halva året har gått.
Men annars i morgon vet jag inte om jag bloggar då jag har sen träning, vilket betyder från 20.00-21.30 finska tid.

Sådana här knäskydd fick jag till julklapp, eftersom jag är reservmålvakt i innebandyn. Nästa innebandy turnering jag har skall jag faktiskt vara i målet, hoppas det går bra. Jag ahr ju faktskt tränat massor och flitigt. Men nu tror jag att jag skall se om jag kan lära mig hur jag skall sätta in musik hit med, har aldrig gjort det så, men jag hoppas att någon av mina vänner som använder blogg.se kan lära mig det. Kanske ni skulle vilja höra någon dikt så här till slutet. Hoppas ni gillar den :)

Skyddsänglar
Alla har vi en skyddsängel,
Den finns hela livet för dig,
När vi har det svårt, eller när vi har de lätt.
Jag vet att allas skyddsänglar finns ovan oss,'
Berätta allt till den och du vet att allt stannar.


Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0